Monday, October 27, 2008

Com fer servir els torrents: clar i català!

Pas 1: Instal·lar-se el programa que cal per utilitzar els archius .torrent

N'hem provat varis però últimament el que fem servir més és el Transmission (per mac, no n'hi per Windows). Crec que va molt bé i us el recomano. El trobareu aquí. Si en voleu provar d'altres (o no teniu un mac) us proposo el clàssic BitTorrent Un cop instal·lat passem al pas següent per començar a utilitzar-lo


Pas 2: Trobar el que volem baixar

M'estalviaré qualsevol tipus de comentari moral/ètic sobre el fet de baixar-se contigut amb drets d'autor i em limitaré a explicar com funciona tot això. Bé, de fet només faré un comentari: en el cas de la música, penseu en els artistes petits (no petits de mida, vull dir petits en reconeixement). Jo mai em baixo res de cap artista català. Clar que tampoc hi ha torrents (hehe). En fi, és
broma, però molt en sèrio.

Ara, pel que fa a la tele... no em poden demanar que esperi als DVDs ni que hagi d'aguantar com les cadenes espanyoles les destrossen (doblant-les i posant-les a horaris ridículs). Si pogués pagar per veure-les (per iTunes com a USA) potser ho faria. Però mentrestant... ara us explico com segueixo jo les sèries.

Aneu a una web de torrents. Aquí us en llisto tres. Suposo que cadascuna tindrà les seves avantatges. Al Pirate Bay hi ha moltíssims torrents i Mininova va molt bé per les sèries. Tema porno, no el toco, sorry.


The Pirate Bay

Mininova
Isohunt

Triem per exemple Mininova. Un cop allà faig un search per, per exemple “Desperate Housewives”
. De seguida em surt una llista llarga de tots els torrents que hi ha, amb el títol, el número d'episodi, etc.. Si busqueu bé de vegades hi ha versions subtitulades, en francès (VOSFR), en espanyol (VOSE), etc.


Clico a la paraula “seeds” (el títol de la penúltima columna) i se m'ordena començant per el que en té més. Per explicar-ho de manera fàcil: un “seed” és un usuari que està compartint el document i un “leecher” un que l'està baixant. Amb els torrents (com amb tantes altres coses) com més millor. També val que hi hagi molts “leechers” perquè si algú se l'està baixant també comparteix la part que ja s'ha baixat.


Clico sobre el títol del torrent que m'interessa i em surt una pàgina on diu “Download this torrent”. Clico i ja tinc al meu ordinador un archiu que acaba en .torrent.


Pas 3: La descàrrega


Un cop baixat el torrent a mi em surt una finestra que em pregunta si el vull obrir amb el Transmission. Li dic que si. (Si no us surt obriu-lo i trieu el programa manualment)


Abans d'afegir-se surt una finestra amb el detall dels archius. Aquí podeu seleccionar quins archius us baixeu. Si només és un episodi no té sentit, pero si et baixes una temporada sencera (que n'hi ha) potser t'interessa baixar només uns episodis. En aquest cas selecciona o des-selecciona a gust.


Llavors veuràs com l'archiu es va descarregant mica a mica amb una barra de progrés al Transmission. També et diu el temps estimat que queda. Ara paciència i en una estona... tot vostre!


Pas 4: Veure l'archiu


En el cas de les sèries el format més popular és .avi. Per veure aquests archius des d'un mac us recomano que us baixeu VLC. Un gran programa! Poseu-lo en “modo pantalla completa”, seieu enrera i... a disfrutar!



Si teniu comentaris o recomanacions deixeu un comment!


Virginia

Thursday, October 02, 2008

I Met The Walrus

Fa un temps vaig estar curiosejant per la nova plataforma que han creat els de You Tube, la You Tube Screening Room, amb el (modest) slogan "Connecting films and audiences in the world's largest theatre"

Trobo que és una bona iniciativa per a distribuïr continguts de qualitat apalancant-se en l'audiència de la seva web, però sense deixar que es barregi amb la infinitat de vídeos que hi ha penjats (no ens enganyem, de vegades costa trobar les coses bones enmig de tanta "palla"). La idea és que You Tube seleccioni continguts (principalment curtmetratges) i els publiqui amb acords amb els seus creadors. Si en voleu més detall, m'agrada l'anàlisi que en fa la Chica de la Tele.

El que en realitat volia compartir és el primer vídeo que hi vaig veure i que em va impactar moltíssim: un curtmetratge d'animació boníssim, basat en una entrevista en àudio que un noi de 14 va aconseguir fer-li a John Lennon el 1969 (la època en que no el volien deixar entrar a Amèrica, del "Give Peace a Chance..., etc.)

Està molt ben fet, va estar nominat als Oscars del 2008 al millor curt d'animació, i entre les imatges i la veu de Lennon és bastant hipnòtic. Cliqueu a la imatge per veure'l a l'Screening Room



Si us interessa aquest tema us recomano que veieu el documental The US vs John Lennon

Virginia